نوشته: میرموسوی(مشاور و موسس کلینیک)
کمی به خودمان برسیم...!
اهمیت دادن به سلامت رفتار و روان مهم است. کم نیستند افرادی که مبتلا به اضطراب و حتی استرس هستند و سالها از آن غافل شده اند یا اهمیتی نداده اند حالا که برای نوروفیدبک یا هر درمان دیگری مراجعه می کنند دغدغه آنها دو چیز است. آیا با وجود کهنه و قدیمی شدن اضطراب و حال بدی که اکنون تجربه می کنند از درمان نتیجه می گیرند؟ و اینکه نشانه های اضطراب آنها بیش از حد آزاردهنده است مثل تمرکز پایین که سر و صدای همسر و خانواده و کارفرما را درآورده و با فراموشی و اشتباه های مکرر مواجه هستند و حتی آثار آن در موقعیت های خطرناک اتفاق می افتد مثل رانندگی و یا مشکلات خواب یا نشانه های جسمانی، تپش قلب، درد در ناحیه قفسه سینه.
فراموش نکنید که اضطراب و استرس وقتی در وجود شما ریشه می دواند و مهمان جسم و روان تان می شود روی مکانیزم شیمیایی مغز اثر می گذارد به عنوان مثال با به هرز بردن و ضعیف کردن سروتونین در مغز زمینه را برای افسردگی فراهم می کند و از طرفی مخزن حافظه را در مغز نشانه می رود همین باعث می شود احساس کنید که تمرکز خوبی ندارید یا فراموش کار شده اید.
در مورد درمان پاسخ این است که خوشبختانه درمان نتیجه بخش خواهد بود اما ممکن است کمی طولانی شود. ممکن است لازم باشد با دارو شروع کنید و با همراه شدن سایر روش ها به تدریج دارو کاهش یابد.
پذیرش کلینیک: 02177249607
مشاوره تلفنی: 9092301285
نوشته: میرموسوی(مشاور و موسس کلینیک)
دارو دوست ندارید؟ از افسردگی و یکنواختی رنج می برید؟ ورزش کنید.
چرا بعضی ها عادت به نرمش یا ورزش های استقامتی به خصوص صبح ها دارند و با آن به احساس شادی دست می یایند؟ چرا شما این احساس را تجربه نمی کنید.
دوندگان به این احساس، " شور دویدن" میگویند که گروهی دیگر از ورزشکاران مثل دوچرخه سوارن از جمله خود من (نگارنده)هم آن را حس میکنند.
دو ماده شیمیایی مهم در مغز دراین پدیده دخیل هستند: لپتینهورمون متابولیک و دوپامین، که یک ناقل عصبی است. لپتین که از مشتقات سلولهای چربی است، به مغزمان گزارش میدهد که چه زمانی بدن ما انرژی کافی دارد.
وقتی میزان لپتین کم باشد، شما میل به فعالیت بدنی پیدا میکنید؛ تحقیقات نشان میدهد این اتفاق اغلب در افرادی روی میدهد که زیاد تمرینات استقامتی انجام میدهند.
وقتی از دوچرخه پیاده میشویم و وعده بعد از دوچرخهسواری را میخوریم، مغز بهعنوان پاداش، دوپامین را که مفرح است آزاد میکند.
این موضوع را حتما مثل من تجربه کرده اید و می دانید که بسیار لذت بخش است. این اتفاق تبدیل به یک چرخه خود تداوم بخش از شادی میشود که ما را درحالت تمایل بیشتر به این تفریح نگه میدارد. دقت کرده اید برای این افراد فاصله گرفتن بیش از حد، از تمرین ناراحت کننده است!!؟
از سوی دیگر، فعالیت های بدنی، میزان متابولیسم پایه را افزایش می دهد، گردش خون را در سراسر بدن بهبود می بخشد، کالری مازاد را مورد استفاده قرار می دهد و با ترشح اندورفین، خلق و خو را بالا می برد2به این ترتیب به کاهش استرس و افسردگی منجر می شود. هرچه ورزش دارای حالت استقامتی باشد نقش بیشتری درکاهش افسردگی نیز ایفا می کند.
این را گفتم که بگویم اگر به خط مشاوره تلفنی من زنگ می زنید یا به کلینیک مراجعه می کنید و من تشخیص افسردگی، اضطراب یا استرس را می دهم و ضروری می دانم که دارو را شروع کنید و شما از آن دسته افرادی هستید که از دارو متنفرید، پس تنها راه چاره شما ورزش های استقامتی است. شروع کنید تا دیر نشده است و اگر دوست داشتید، با من در روزهای تعطیل با دوچرخه همراه شوید.
پذیرش کلینیک:02177249607
مشاوره تلفنی:9092301285
نشانی کلینیک: میدان رسالت- خیابان هنگام- خیابان فرجام- بعد از تقاطع آیت
ساختمان پزشکان نگین- طبقه 5 واحد 20
نوشته: میرموسوی(مشاور و موسس کلینیک)
ضرورت مدیریت استرس
تکنیک های ارام بخشی با ریلکسیشن شیوه ای است برای ایجاد آرامش عصبی-عضلانی که شامل انقباض گروهی از ماهیچه ها و سپس رها کردن آن است همیشه به مراجعانم توصیه می کنم هر از گاهی "عادت های تنیدگی" خود را چک کنند.
شاید بپرسید یعنی چه؟ بیشتر ما عادت داریم به شیوه ای خاصی بنشینیم یا امورات روزمره را انجام دهیم که اگر به حرکات جزئی خود دقت کنیم رفتارهایی وجود دارد که در آن تنش در برخی ماهیچه ها اتفاق می افتد به عنوان مثال هنگام تماشای تلویزیون آرواره هایمان را بهم فشار می دهیم و حتی موقع سرمای هوا ؛
همین طور موقع صحبت با شخصی دست به سینه نشستن و شانه ها را بالا نگه داشتن یکی دیگرعادت های ماست و مثال های بسیاری که خود شما هم می توانید به آن بیفزایید همه این ها بدن ما را تنیده نگه می دارد که اصلاح ان ضروری است اخیرا برخی مردم به اقتضای شغلشان به دنبال مشکلات اقتصادی و پاس نشدن چک های مشتریان بحث زیادی با آنها دارند و گاهی دعوا و مشاجره لفظی. فکر کنید آنها تنش های عضلانی را چطور تجربه می کنند؟
به همین دلیل توصیه می شود که اگر در زندگی شخصی خود با همسر یا فرزند مشاجره هایی دارید که فعلا و تا حل موضوع ،ادامه دار هست به ایجاد فرصتی برای رهاسازی تنش های عصبی-عضلانی خود اهمیت دهید. شما نمی توانید به طور مداوم با این همه تنش مسائل را مدیریت کنید بسیاری از دعواهایی که به پرخاشگری و واکنش های شدید و یکباره منجر می شود ناشی از تنش های روزهای قبل و طولانی شدن آن است.
پذیرش کلینیک: 02177249607
مشاوره تلفنی: 9092301285
مشاوره تلفنی کشوری: 9099071164
تماس همه روزه و ایام تعطیل از تلفن های ثابت